تاسیسات الکتریکی

طراحی و بررسی اقتصادی سیستم برق خورشیدی

در اين مقاله سيستم برق خورشيدي متصل به شبكه براي يك ساختمان اداري به مساحت 120 متر مربع و داراي يك زير زمين با همين مساحت در تهران طراحي و هزينه اوليه و بهاي برق توليدي تعيين گرديده است . تعداد و آرايش ماژولهاي فتوولتاييك طوري انتخاب شدند كه جمع جبري داد و ستد برق با شبكه در طول سال صفر باشد . با فرض طول عمر 20 سال، قيمت اوليه سيستم برق خورشیدی براي ماژولهاي ساخت ژاپن 425 ميليون ريال و براي ماژول هاي ساخت ايران 403 ميليون ريال مي باشد . بهاي برق د ر ماژولهاي ياد شده به ترتيب برابر با 4150 و 3830 ريال براي هر كيلو وات ساعت برق توليدي مي باشد . اين مطالعه نشان مي دهد كه استفاده از برق خورشيدي در ساختمان هاي اداري با توجه به سياست انرژي دولت در خريد برق از انرژي هاي تجديد پذير، در حال حاضر در تهران اقتصادي نيست.


براي حل مشكلات آلودگي محيط زيست و تحليل منابع انرژي دو راه حل وجود دارد:

1- يافتن منابع انرژي جديد

2- پايين آوردن مقدار مصرف يا بهره برداري بهينه از منابع

خورشيد به عنوان يك منبع بي پايان انرژي مي تواند حل كننده مشكلات موجود در زمي نه انرژي ومحيط زيست باشد . اگر چه انرژي خورشيدی رايگان است ولي تجهيزات توليد برق از انرژي خورشيدي به سرمايه اوليه زيادي احتياج دارند كه قابل رقابت با انرژي سوخت فسيلي ارزان قيمت نيست . يكي از اين تجهيزات، سيستم فتوولتاييك است. تكنولوژي فتوولتاييك مستقيماً و بدون بهره گيري از مكانيسم هاي متحرك و شيميايي، نور خورشيد را به برق تبديل مي كند .
امروزه سيستم هاي فتوولتاييك در سقف و نماي بيروني بسياري از ساختمانها، آسمان خراشها و سالن هاي عمومي و تحقيقاتي در نقاط مختلف دنيا نصب شده اند . در سالهاي آتي انتظار مي رود تمام ساختمان ها با مواد ، ساختارها و طرح هايي با بازده انرژي بالا طراحي شوند و در حقيقت هر ساختمان هم انرژي مصرف كند و هم انرژي توليد كند و نسل جديدي از ساختمانهايي با انرژي صفر داشته باشيم.

 

دانلود مقاله طراحی و بررسی اقتصادی سیستم برق خورشیدی

حجم فایل : 500 کیلوبایت

بازگشت به لیست

یک نظر در “طراحی و بررسی اقتصادی سیستم برق خورشیدی

  1. سینا گفت:

    سلام لطف ميكنيد اين مقاله رو برام ايميل كنيد در سايت موجود نيست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.