در بسیاری از کارهای عمرانی و ساختمانی نیاز به عملیات خاکبرداری و گودبرداری می باشد . به عنوان مثال در راهسازی بویژه مناطق کوهستانی و ناهموار ، عملیات خاکبرداری امری متداول است در آبیاری ، زه کشی ، حفر کانال ، پی کنی و . . . عملیات خاک برداری بخش مهمی از کار بشمار می آید .
خاکبرداری و گودبرداری یکی از عملیات های عمرانی بسیار خطر آفرین است که عدم رعایت اصول آن صدمات جبران ناپذیر جانی و مالی را بدنبال خواهد داشت . خاکبرداری در پای شیب ها ممکن است لغزش و رانش خاک را پدید اورد و یا گودبرداری برای احداث ساختمان های بزرگ که معمولا دارای چند طبقه در زیر زمین هستند ممکن است باعث ریزش جداره خاکبرداری و یا خراب شدن سازه های مجاور گردد .
به دلیل محدودیت زمین های شهری ، در خاکبرداری و گود برداری پروژه های شهری نمی توان به دیواره ها شیب کافی داد ، در نتیجه دیواره ها به شکل قائم خواهند بود . بدیهی است در این صورت خطر لغزش و رانش افزایش می یابد . اهمیت این موضوع زمانی بیشتر احساس می شود که معمولا در شهرها در اطراف محل خاکبرداری ، ساختمان ها یا تاسیساتی وجود دارند که بی توجهی به اصول فنی و ایمنی گود برداری ممکن است سبب خرابی و یا صدمه به ساختمان های مجاور گردد . این قبیل سوانح بارها در حاشیه شهرها اتفاق افتاده است . هرچند تعداد کمی از آنها از طریق رسانه های خبری به اطلاع دست اندرکاران امور ساختمانی می رسد
اسلاید های آموزشی ” اصول خاکبرداری و گودبرداری در مجاورت ساختمان ها ” توسط مهندس مهدی حیدری ارائه شده که در آن ضمن اشاره به مخاطرات عدم رعایت نکات فنی و اجرایی ، انواع روش های ایمنی جهت خاکبرداری و گودبرداری را مورد بررسی قرار میدهد .
مقاله اصول خاکبرداری و گودبرداری در مجاورت ساختمان ها
نوشته مهندس مهدی حیدری – حجم فایل 1 مگابایت