تاسیسات الکتریکی

بررسی انواع موتور کرکره برقی

امروزه کرکره های سنتی جای خود را به کرکره برقی داده اند . کرکره های برقی با استفاده از برق و نیروی محرکه موتور الکتریکی براحتی می تواند امنیت و زیبایی را توام با هم به ارمغان آورد . با استفاده از کرکره برقی در فروشگاه ها، مغازه ها، مجتمع های مسکونی ، ویلاهای شخصی ، پارکینگ ها و . . .  علاوه بر زیبایی ، در برابر صدا ، حرارت ، گرد و غبار و رطوبت نیز عایق بوده و از لحاظ ایمنی نیز دارای امنیت بسیار بالایی می باشد . در این مقاله قصد داریم صمن معرفی مدل های مختلف موتور کرکره برقی شما را در انتخاب یک کرکره برقی مناسب و مقرون به صرفه راهنمایی نماییم .
در حال حاضر سه مدل موتور کرکه برقی در بازار موجود می باشد . موتور ساید – موتور توبولار و موتور سنترال . در ادامه به بررسی هر یک از این موتورها میپردازیم .

موتور کرکره توبولار (تیوبلار) :

این نوع از کرکره های اتوماتیک برقی از موتورهای جدیدی بهره می برند که شکلی استوانه ای و شبیه به لوله دارند که اصطلاحا در صنعت (توبولار موتور یا داخل شفت) نامیده میشوند این نوع موتورها در رنج های مختلف (با توجه به قدرت موتور) موجود می باشند . همچنین با توجه به طراحی و دیزاین خاص فیزیکی در هنگام رول شدن قطر کمتری را اشغال می کنند ضمنا این تیپ موتورها دارای سیستم خلاص کن دستی می باشند که باعث می شود در زمان قطع برق در باز و بسته شود . از مزایای این موتورها میتوان به موارد زیر اشاره کرد :

  • به دلیل فیزیک خاص ظاهری در زمان رول شدن فضای کمتری را اشغال می کنند .
  • از نظر توان و قدر کشش ، دارای رنجهای مختلفی هستند .
  • به لحاظ قیمت نسبت به موتورهای سنترال و ساید قیمتی مناسب تر دارند .
  • در هنگام قطع برق به سیستم خلاص کن دستی مچهز می باشند

موتورهای توبولار معمولا در کرکره های آلومینیومی با قدر 100 نیوتن تا 140 نیوتن و در سایز 80 میلیمیتری عرضه می شوند منبع تغذیه موتور توبولار برق 220 ولت می باشد و دارای تردد مجاز روزانه تا سقف 30 تردد می باشد . این نوع موتورها در مدل های Smart (اسمارت) ، Turbo (توربو) ، Quiko (کوییکو) ، ACM (ای سی ام) ، Barzante (بارزانته) و Hofman (هافمن) موجود است .

موتور توبولار

موتور کرکره ساید :

موتور ساید موتوری است که از آن برای کرکره های اتوماتیک، درب های سنگین و … در مراکز و مکان های صنعتی و پارکینگ های مجتمع مسکونی که تعداد تردد آنها زیاد است مورد استفاده قرار می گیرد . چون در سیستم کرکره با موتورهای ساید از فنر و کاسه فنر استفاده نمی شود، خرابی های ناشی از آنها از نظر شکستگی فنر و کاسه فنر نیز در این سیستم وجود نداشته و کارکرد با این سیستم لذتبخش خواهد بود . از مزایای این سیستم می توان به انبالانس ( Unbalance ) بودن آن اشاره کرد که طول عمر بیشتر و کارکرد بدون دردسری نسبت به سیستم های بالانس ( Balance ) موتورهای MC و مرکزی , خواهد داشت .
وجود سیستم دستی به صورت جرثقیل زنجیری در هنگام قطع برق برای بالا بردن کرکره و سیستم خلاص کن در هنگام قطع برق برای پائین آوردن کرکره از مزایای دیگر این سیستم نسبت به خلاص کن سیمی در سیستم های بالانس می باشد، زیرا در سیستم های آنبالانس در هنگام استفاده از سیستم دستی هیچگونه نیروی غیرقابل کنترل نظیر نیروی فنر رو به بالا وجود ندارد و با خلاص کردن، هیچ آسیبی به سیستم وارد نمی شود، در صورتی که در سیستم های بالانس با خلاص کردن موتور، درب تحت تاثیر نیروی فنر، روبه به بالا حرکت می نماید و حتی با وجود Stopper ، این نیرو می تواند باعث آسیب رساندن به مکانیزم موتور و درب شود ،
موتور ساید در انواع قدرت های 100 کیلویی ، 300 کیلویی ، 500 کیلویی و 600 کیلویی می باشد و لازم بذکر است در سنگین ترین تیغه ها کرکره متری حدود 8 تا 10 کیلو گرم می باشد که برای ابعاد 10 متر مربع به بالا می توان از این موتورها استفاده نمود . موتورهای ساید قابلیت اتصال به تمامی سیستم های محدودیت تردد به مانند کارتخوان چشمی و سنسورهای مادون قرمز و برنامه های مدیریت ساختمان اتصال می یابد . برخی از این اپراتور ها دارای باطری در زمان اضطراری می باشد که قابلیت عملکردی در حدود 10 تا 15 بار را با باطری داخلی خود دارا می باشد . تفاوت بین این اپراتور با اپراتور توبلار قدرت زیاد و حجم زیاد فیزیکی آن می باشد که یکی از بهترین و مقرون بصرفه ترین گزینه ها جهت پارکینگ می باشد .

موتور ساید

موتور کرکره سنترال (مرکزی) :

همچنان که از نام این تیپ موتور قابل تشخیص است در موقع مونتاژ قطعات و اجزای کرکره برقی ، موتور در قسمت میانی و مرکزی شفت نصب میگردد موتورهای سنترال به لحاظ قدرت ، کیفیت و کشش دررنج های بسیار متنوع در بازار موجود می باشند .
متداول ترین رنج برای این موتورها موتور 140 نیوتن متر می باشد که برای کرکره هایی تا وزن حدود 150 تا 200 کیلوگرم مناسب هستند . از دیگر مزیت های این موتورها سادگی باز و بسته کردن کرکره در زمان قطع برق میباشد که با خلاص کردن موتور و با کمک کاسه فنر کرکره به راحتی و با دست بالا و پایین می رود .

موتور سنترال

سیستم مونتاژ موتورهای سنترال به نحوی است که می باید از کاسه فنر جهت تکمیل سیستم شفت استتاده کنید تعداد کاسه فنر در شفت کرکره برقی اتوماتیک ارتباط مستقیم با عرض کرکره برقی دارد و هر آنچه عرض کار افزایش بیابد بر تعداد کاسه فنر شفت افزوده می شود . این نوع موتور در مدل های PUJOL ، Ural Nice , ، CAB ، ACM عرضه می شود .
و بارز ترین قابلیت این نوع موتور تلفیق آن با کرکره های قدیمی که باشفت و فنر و بصورت دستی عمل می کند براحتی و بدون تعویض تیغه و قطعات آن می توان مکانیزم اتوماتیک را به کرکره اضافه کرد .

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.