بر اساس مبحث سیزدهم مقررات ملی ساختمان و با توجه به وجود مقاومت الکتریکی در اتصالات عادی بین میلگردهای بتن مسلح ، بایستی پیش از هر مرحله بتن ریزی به ترتیبی که شرح داده می شود اتصالات الکتریکی مطمئن بوجود آورد و سپس شبکه میلگرد را به اتصال زمین ساختمان متصل نمود .
مهندسین طراح تاسیسات الکتریکی ساختمان های بتنی موظفند تمامی نقشه های لازم جهت اجرای همبندی اصلی در میلگردهای ساختمان را تهیه و برای اجرا در اختیار کارفرما بگذارند . همچنین مهندسین ناظر تاسیسات الکتریکی ساختمان های بتنی موظفند بر اساس طرح داده شده بر حسن اجرای همبندی اصلی در میلگردهای ساختمان نظارت نمایند .

نقشه های همبندی اصلی در میلگردهای ساختمان بایستی بر روی پلان شالوده (فونداسیون) و پلان های تیرریزی و مقاطع ستون ها و در صورت لزوم سایر نقشه های سازه ترسیم و جزئیات لازم به انها افزوده گردد .
همبندی در میلگردهای ساختمان با ایجاد شبکه ای از یک هادی در فونداسیون و همه طبقات ساختمان انجام می شود . این شبکه تمام بخش های زیر را در بر می گیرد :

  • تمامی شناژهای ارتباطی فونداسیون
  • تمامی شنازها در همه سقف ها
  • کلیه راه پله ها
  • تعدادی از ستون های همه طبقات

هادی همبند کننده در این شبکه یک عدد میلگرد با سطح مقطع مناسب است که بر اساس طرح همبندی به میلگرد های موجود در نقشه های سازه اضافه می شود . میلگرد های همبندی بایستی با سیم آرماتور بندی معمولی به میلگرد های اصلی سازه بسته شوند و اتصال الکتریکی مطمئن بین قطعات میلگرد هم بندی بوسیله جوشکاری بوجود آید .
هادی همبند کننده در فونداسیون های غیر یکپارچه در همه شناژها و در فونداسیون های یکپارچه بایستی علاوه بر پوشش دادن محیط فونداسیون ، در طول و عرض ساختمان نیز در هر 15 متر حداقل یک انشعاب داشته باشد .

دستورالعمل طراحی و اجرای همبندی اصلی در میلگردهای بتن مسلح در ساختمان های بتنی  ” مربوط به گروه تخصصی برق سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان می باشد که در زمستان 1388 تهیه و تدوین شده است .

دستورالعمل طراحی و اجرای همبندی اصلی در میلگردهای بتن مسلح در ساختمان های بتنی

حجم فایل : 400 کیلوبایت